Több, mint kert

 

Kertészetünk családi vállalkozás. Megtehetjük, hogy szívünknek kedves dolgokkal foglalkozzunk, hiszen nekünk is hobbink a kert. Jelenleg a következő területeken próbáljuk kielégíteni a vásárlói igényeket.

Egyrészt szeretnénk méhészek számára a hordási szezont hosszabbító, javító fásszárú növényeket ajánlani. 

Másrészt különleges, Magyarországon nehezen hozzáférhető, régi és bizonyos modern rózsákat megismertetni. Ezeket a fajtákat gyűjtjük, igyekszünk róluk minél többet megtudni, és ezeket az információkat, tapasztalatokat átadni. Külön csoportban mutatjuk be azokat a rózsafajtákat, ahol lehetséges ipari méretű felhasználás, pl ültetvénytelepítés vagy csipkebogyó hasznosítás.

Rózsákhoz kapcsolódóan szeretnénk rózsából készült termékeket is bemutatni.

Idei szezontól forgalmazunk bogyós gyümölcsöket és sövényként telepíthető, ehető gyümölcsű cserjéket is. Külön kategóriában gyűjtjük azokat a növényeket, amelyek kertünkbe madarakat vonzanak, a madaraknak eleségül szolgálhatnak.

További terveink között citrusfélék szerepelnek majd.

Fontos: a honlapon látható növények a sajátjaink és a fotókat mi készítettük a saját példányainkról.

Bár a honlapunk webáruházként működik jelenleg, ez nem jelenti azt, hogy minden az üzletről szól. Továbbra is szeretnénk információt átadni. A honlapon blog funkcióban olvashatnak rendszeresen tudományos írásokat vagy jótanácsokat a növények kiválasztásához, ültetéséhez.

Tudnia kell, hogy több százas rózsagyűjteménnyel rendelkezünk. Minden rózsánkat szerepeltetjük a honlapunkon, függetlenül attól, hogy azt szaporítjuk vagy forgalmazzuk-e? Bátran fordulhatnak hozzánk gyűjtők, rózsarajongók, megbeszéljük, hogy az adott rózsát elő tudjuk-e az Ön számára állítani. Mindehhez persze nagy türelem kell, mert ha tavasszal megbeszéljük, nyáron szemezzük, következő tavasszal derül ki, hogy jól sikerült-e a szaporítás. Így a következő év őszén juthat a kért növényhez.

Terveink között szerepel, hogy létrehozzunk majd egy látogatható gyűjteményes kertet. Mindaddig, amíg ez létre nem jön, tegyen virtuális látogatást gyűjteményünkben a honlap/webáruház segítségével.

Különösen fontos számunkra, hogy a rózsák kapcsán gyűjtők számára is biztosítsunk különleges növényeket. Nemesítők munkásságát tanulmányozzuk, törekszünk teljességre egy – egy nemesítő munkásságával kapcsolatban.

Honlapunk reményeink szerint minden nap frissül, újabb és újabb információval vagy fotóval gazdagszik, érdemes gyakran visszalátogatni! 

Fontos még, hogy a webáruházban történő vásárláson kívül elérhetőségeinken tanácsot, információt bármikor kérhet. Minden esetben válaszolunk. Megrendelését is leadhatja elektronikus levélben történő egyeztetés mellett, emailben.

Kövessen bennünket a facebookon, minden hírről aktuálisan értesülhet. Arról is, ami ezen az oldalon történik. https://www.facebook.com/tobbmintkert/